Dame Zoete Sarah

Dame Zoete Sarah None

  • Title: Dame Zoete Sarah
  • Author: Khairyn Othman
  • ISBN: null
  • Page: 236
  • Format: None
    • ✓ Dame Zoete Sarah || ✓ PDF Read by ↠ Khairyn Othman
      236 Khairyn Othman
    • thumbnail Title: ✓ Dame Zoete Sarah || ✓ PDF Read by ↠ Khairyn Othman
      Posted by:Khairyn Othman
      Published :2019-09-15T16:26:21+00:00

    None

    Comment 812

    • Rinn Ramli says:

      ni aku paste kan review aku yg pernah publish kat multiply back in 2009Dame Zoete Sarah by Khairyn OthmanTerbitan Jemari SeniCetakan Pertama 2009"Si manis Sarah"Semanis tajuknya, kisah thriller ini juga terasa manis. Bukan senang nak cari kisah thriller romantis yg memikat pembaca santai seperti ini. Thriller kedua dari Khairyn Othman ni terasa lebih 'on the move' dan semuanya terbayang dalam gerak pantas seolah-olah menonton wayang jer rasanya. Memang exciting.Sarah Adam adalah seorang wartawa [...]

    • Ras says:

      5* untuk Dame Zoete Sarah!5 HA untuk Abang Salim. HA HA HA HA HA . ahaksBila kau rasa tak cukup dan mahu lagi kisah buku itu dipanjangkan, maknanya kau mesti dah suka sangat buku tu, kan. Macam ni lah buku ni.Ah, buku yang menarik hati, selalunya begitulah.Saya ingatkan akan serius je baca buku ni memandangkan kisah penyiasatan.Tapi. Eh, saya asyik tersengih-sengih pula. Baca buku penyiasatan sambil tersengih-sengih. Apa hal???Ah, buku ini, hanya yang sudah baca dan sukakannya saja yang faham pe [...]

    • Kamalia Ramlan says:

      Yeay! Memulakan dan mengakhiri novel ini dengan gembira sekali. Aku sebenarnya sudah membeli noel ini kira-kira 5-6 tahun lepas, tapi baru tahun ini mula membacanya. Tiada yang tidak menarik dalam novel ini. Perjalanan ceritanya lancar. Langgam bahasa yang digunakan santai tetapi sedap. Pendek kata, novel ini kalau dibaca untuk 50 tahun akan datang pun, ceritanya akan tetap difahami dengan baik kerana bahasa yang digunakan tidak menggunakan kata-kata slanga masa kini yang mungkin tidak difahami [...]

    • Rouge says:

      Dame takrifan Oxford ialah the title given to a woman equivalent to the rank of knight. Yes, tak dapat disangkalkan lagi, Sarah Perjuang yang manis!Kalau ikutkan secara rasional nak bagi 4* ja sebab ada few things yang tak terungkai dalam cerita ni yang membuatkan saya ulang baca lagi sekali sebab nak confirmkan balik apa yang bermain dalam otak saya sepanjang pembacaan. Namun, dari segi sengih sengih memanjang time baca cerita ni rasa macam nak bagi 5*Pergerakkan cerita yang menarik lagi tertar [...]

    • Gobokairina says:

      DZS bercerita tentang si manis Sarah Adam [bertepatan dengan tajuk:], seorang wartawan yang sangat optimis dengan kerjayanya. Wartawan yang biasa-biasa ni sering kali ‘terserempak’ dengan Salim; pegawai polis ketika Sarah sedang menguruskan hal kerjanya. Sememangnya mereka berdua tak pernah sebulu.Terima kasih lah pada Rod; jejaka yang entah mana muncul dalam hidup Sarah yang mengakibatkan seluruh hidup Sarah dalam bencana. Hidupnya mula kucar-kacir kerana rupanya dia sudah menjadi tempat bu [...]

    • Ririn says:

      4.8 bintang :-)Hehetak sangka, kisah thriller boleh jadi sangat sweet bila Tuan Salim yang kerek 'terjatuh suka' pada Sarah, buruannya. Gadis yang pernah dipandang sebelah mata!Comel sangat-sangat!!

    • Along Norhamira says:

      Alhamdulillah, dalam sibuk2 pun tetap curi masa nak menghabiskan novel ni. Apa maksudnya?Maksudnya, novel ni memang best lah, memang teruja nak tahu perkembangan kisah Sarah dalam menyelamatkan diri dari diburu polis dan sindiket dadah antarabangsa… Bila dah habis baca, rasa macam tak cukup dan nak lagi dan lagi dan lagi… heheheNovel ni susah jugak nak jumpa kat mana-mana bookstore sekarang, jadi cara terakhir yang aku buat adalah online terus dari Jemari SeniBagi aku, Sarah Adam memang gadi [...]

    • azian2575 says:

      Sarah & SalimSarah: Kenapa bila rakannya Yati menyebut nama Salim, dia sering terbayangkan wajah Harun Salim Bachik? Tak sesuai langsung nama Salim tu di zaman moden ni. Nama kolot sangat!Salim: "Bukan takat tak lawa aje, kasar pulak tu. Tak sesuai dengan orang yang macam aku ni. Sudahlah bijak, handsome pulak tu."Bagi SarahSetelah pelbagai rintangan dan dugaan yang dialami bersama Salim demi membersihkan namanya dari kemelut dadah Sesiapa sahaja yang rapat dengannya, mati mengejut mungkin d [...]

    • Fadzli Jamaludin says:

      "Si Manis Sarah" begitulah tajuknya dalam bahasa MelayuIa mengisahkan Sarah yang terperangkap dengan sindiket dadah antarabangsa & di tuduh sebagai pengedar dadar setelah beberapa kejadian yang secara tak langsung melibatkan Sarahbagai wartawan, Sarah melarikan diri & cuba menyelesaikan kemelut yang membelenggu dirinya dengan bantuan Salim seorang anggota polisNovel ini boleh di katakan dalam genre Romantik Thriller sedikit hambar dengan gaya penceritaan penulisod membaca aku mendatar sh [...]

    • Nanadhoi says:

      Sarah Adam si wartawan. Salim si pegawai polis.Satu kejadian berlaku menyebabkan kehidupan Sarah huru-hara dan mula diburu.Dia diburu sindiket dadah juga pihak polis.Sarah terpaksa melarikan diri.Dalam ketakutan terselit keberanian,Sarah cuba mencari kebenaran atas apa yang berlaku padanya.Dia bertekad untuk membersihkan namanya.Namun dia tidak keseorangan.Walaupun Salim dan Sarah tak sebulu,namun Salim juga cuba merungkai kebenaran yang tersembunyi.Seriously jalan cerita sangat best dan buat ka [...]

    • Kak Zie says:

      Buku ni masih ada dijual di pasaran tak? Rasa macam nak beli untuk buat koleksi peribadi. Gara-gara penangan si Abang Salim la ni. AhahahaBuku ni dah lama nampak kat dalam bilik anak buah di rumah kakak tapi tak pernah ada rasa nak pegang dan baca. Sinopsispun tak baca. Sadisnya la haiihh. Mungkin sebab covernya kot. Tak sangka kisahnya sangat dramatik! Terima kasih PNM bagi pinjam buku ni.

    • iamfizz says:

      3.8sudah jatuh hati .lepas ni nak cari Zahrah de Tigris pula .

    • Rosli Ab Rahman says:

      #8'DAME ZOETE SARAH' tajuk novel ini, seunik tajuknya begitu jugak cerita nya, kisah thriller buah tangan penulis ini yang saya suka. kisah saspen berselang komedi yang membuat kan saya tersenyum ketika membacanya. Disamping watak utama si Sarah wartawan dan Salim, pegawai polis yang ego menghadapi kisah di Malaysia penulis membawa pembaca Ke Belanda, mengenali bunga tulip yang menjadi kebanggaan negara itu sambil mencari jawapan bagi apa yang belaku pada diri Sarah yang dituduh sebagai pengedar [...]

    • Nur Zafirah says:

      best gila! langsung tak cliche. i gave a galaxy of star for malay book! rsa cm tgk james bond version malay and plus a girl. titik tolaknyarah kembali pada Tuhannya.

    • W. N. Izzaty says:

      #10#2017done reading this novel. tak pernah plan pon nak baca novel ni, tapi 'available to borrow' kat pnm, plus, review kat GR semua best, so, here i gois novel is recommended for those who loves;1. action-thriller storybab ni cerita tentang Sarah, seorang wartawan dalam membongkar sindiket dadah2. of course, lovey dovey tu tak banyakcukup rasa je la3. nice to know tentang unit khas polis, jobscope wartawan, plus isu dadah

    • Mahfuzah Abdul says:

      sungguh buku yang boleh menggantikan ramlee awang murshidbuku yang tidal kurang hebat thriller nyaya suka watak sarah yang pada fizikalnya nampak lemah walaupun bekerja sebagai wartawan tetapi mempunya semangat waja yang tidal gentar walau ada yang cuba menganiayainya.tidak rugi beli dan baca.

    • Ctriko says:

      Pendapat peribadi, kisah thriller yang ditonjolkan dalam karya ni memang realistik dan penuh dengan fakta bukan auta ye, pendek kata P.A.R.F.A.I.T. !!!

    • asnzue says:

      sweet la sarah vs salim ni (harun salim bachik???)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *