Zwarte zwaan

Zwarte zwaan Je moet het eerst beloven Wat moet ik beloven Dat je me nooit in de steek laat Natuurlijk laat ik je nooit in de steek En je moet beloven dat je altijd van me zult houden Je bent m n zusje Ja maar bel

 • Title: Zwarte zwaan
 • Author: Gideon Samson
 • ISBN: 9789025861308
 • Page: 234
 • Format: Hardcover
  • [PDF] Download ↠ Zwarte zwaan | by ✓ Gideon Samson
   234 Gideon Samson
  • thumbnail Title: [PDF] Download ↠ Zwarte zwaan | by ✓ Gideon Samson
   Posted by:Gideon Samson
   Published :2019-09-26T22:36:42+00:00

  Je moet het eerst beloven Wat moet ik beloven Dat je me nooit in de steek laat Natuurlijk laat ik je nooit in de steek En je moet beloven dat je altijd van me zult houden Je bent m n zusje Ja maar beloof je het Rifka heeft iets geweldigs bedacht Ze verzint altijd al goeie dingen, maar zo goed als nu is het haast nooit Ja, ok , Duveke zegt dan misschi Je moet het eerst beloven Wat moet ik beloven Dat je me nooit in de steek laat Natuurlijk laat ik je nooit in de steek En je moet beloven dat je altijd van me zult houden Je bent m n zusje Ja maar beloof je het Rifka heeft iets geweldigs bedacht Ze verzint altijd al goeie dingen, maar zo goed als nu is het haast nooit Ja, ok , Duveke zegt dan misschien wel dat het niet kan, maar wat weet die er nou van Rifka laat zich door niemand tegenhouden Ze gaat de hele wereld voor gek zetten Een goeie schuilplaats vinden Dat is het belangrijkste Rifka moet daar eten en kleren verstoppen, en daarna zichzelf Ondertussen krijgen haar ouders twee prachtige brieven en dan gaat alles vast en zeker precies zoals ze het heeft uigedacht Het is een ingewikkeld plan Gelukkig is Rifka het slimste meisje van de wereld Met een klein beetje hulp van Duveke wordt dit de stunt van de eeuw Rifka heeft aan alles gedacht Dus wat kan er nog misgaan Niks toch

  Comment 806

  • Elise says:

   het boek gaat over drie personen rifka,Duveke en Olivier. rifka wil bij haar eigen begrafenis zijn, duveke is haar vriendin dus die moet haar helpen. rifka verzint een heel plan met een ontvoering en zo. rifka is verliefd op Olivier de broer van duveke. ze gebreukt duveke eigenlijk om bij olivier te komen. en ze vind zichzelf geweldig en ze noemd zichzelf de king het boek is geschreven in drie stukken. stuk 1 zijn de gedachten van duveke deel 2 van Olivier en deel 3 van rifka.ik vind het een hef [...]

  • Carolienvanderwaarde says:

   Van het begin tot het eind heb ik een naar gevoel bij dit verhaal. Ik zou het nooit aanraden aan een kind. Het einde is zo destructief dat ik het ook niet zou willen gebruiken bij het thema pesten. Ik kan er echt niks mee. Ook al is het goed geschreven.

  • Nina Van says:

   Dit boek is geweldig. Het maakt net uit hoe oud je bent, het zal je totaal meeslepen in zijn verhaal. Het hoofd personage is zo goed uitgewerkt.

  • Gertrude says:

   Spannend, geloofwaardig.

  • Cíara says:

   Met Zwarte Zwaan heeft Gideon Samson in feite een thriller voor twaalfjarigen geschreven, die door de volwassen aanpak ook oudere lezers zal kunnen bekoren. Ik ben echter niet onverdeeld enthousiast over het boek, soms komt het me allemaal iets te geconstrueerd over. Ten eerste is er het gestoei met de verschillende perspectieven. Ik vind het een goede zet om er drie te kiezen, en ook in die volgorde (voor, na en tijdens de ontvoering), maar waarom moet hij er gelijk een ik-, hij- en jij-perspec [...]

  • Dymphy says:

   Dit boek heb ik gelezen als onderdeel van de 'vakantiebieb'. Ik zag het staan, en vond het wel interessant. Bij de eerste paar pagina's vroeg ik me af waar ik in hemelsnaam aan begonnen was. Ik vroeg me af of ik niet weer in een 'tienerproblemen' boek was gekomen zoals de "100%"-serie (denk: "oh, mijn tasje matcht niet en oh, ziet die jongen mij wel staan?". Maar naarmate het boek vorderde, hoe beter het werd. Een soort thriller voor jonge tieners. Als ik dit boek tien jaar geleden had gelezen, [...]

  • Susan Brooijmans says:

   Heel intrigerend. Het pakte me meteen en hield me het hele boek lang in zijn greep. Mooi hoe gaandeweg alle puzzelstukjes in elkaar vallen. De "zwarte bladzijde" die ook echt zwart afgebeeld was, vond ik wat misplaatst. Het was te "grappig" voor dit verhaal. Ook het gedoe met het zwarte zwaantje vond ik een beetje gezocht. En dat Rifka rennend een fietsende Duveke na een hele tijd inhaalt, vond ik erg ongeloofwaardig. Los van die dingetjes heb ik ervan genoten; een aanrader.

  • Casper says:

   Rifka houdt van aandacht. Ze is het populairste meisje van de klas, de slimste ook, en dat is niet minder dan terecht. Rifka duldt alleen Duveke om haar heen. Duveke is lief en gelooft in R.D.F RIF+DUUF FOREVER. Eenmaal in het hoofd van Rifka weten wij wel beter.Het jongste plan van Rifka is tamelijk briljant. Wie stelt zich tenslotte nooit haar eigen begrafenis voor? Lees verder

  • Melanie says:

   In een paar uur uitgelezen op de 'vakantiebieb'-app (Dat zegt al genoeg ;). Ik vond het een apart verhaal en ik moest ook wennen aan de vertelperspectieven, maar het was zeker een goed verhaal. Een bijzonder thema en zeer spannend. Vooral een aanrader voor 12-15 jarigen, maar ook voor iets oudere mensen een aanrader.

  • Vivian says:

   Okay, have to let this one sink in for a moment. Interesting story, but with an odd twist. Not sure what to think of the main characters and how they develope. Finished it in two days and I think it would have been better if there was more background story. Very well written though, made me shiver and gasp many times and it isn't going to let my mind go for some time.

  • Miriam Kool says:

   Tussen de 3 en 4 sterren. Echt een jeugdboek, maar toch ook te genieten voor een volwassene, meestal heb ik niet veel met de 'young adult' categorie. Knap opgebouwd en spannend. Structuur qua point of view een beetje gemaakt, met name dat jij-perspectief in deel drie. Leest vlot, en denk voor net-geen pubers (of net wel) een geslaagd en spannend boek.

  • Brigitte says:

   Het is een moeilijk boek met al die tijdsprongen en de verschillende vertellers. Het is jammer dat de hoofdpersonen in het boek niet wat ouder zijn. Dan zou ik boek aanraden aan bv 14-jarigen. Voor een kind van 10 jaar vind ik het verhaal te gruwelijk.

  • Chantal says:

   Bizar verhaal over Rifka en Duveke (groep 8). Rifka bedenkt dat ze bij haar eigen begrafenis aanwezig wil zijn en bedenkt daarvoor een vreemd plan. Over vriendschap die weinig met vriendschap te maken heeft en wat er in hoofden van tieners om kan gaan.

  • Thamar says:

   Perfect voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Spannend. Goed opgezet en er zijn goede verwerkingsopdrachten bij te maken. Een aanrader!

  • Sarah says:

   ik vond het een leuk en grappig boek. want wie bedenk nou dat ie op zijn eigen begrafenis wil zijn

  • Wendy says:

   Vreemd, maar aangrijpend verhaal.

  • Frederieke says:

   Brr, luguber verhaal.

  • Roos says:

   het is een heeel leuk boek en heel erg spannend

  • Katrien says:

   boekenboekenboeken

  • Marijke says:

   Wat een bizar boek!

  • Manon Senden says:

   Misschien iets té 'heftig' voor de doelgroep waarvoor hij geschreven is. Bovendien was het nogal voorspelbaar. Ik had er meer van verwacht

  • Dorise says:

   Ik vond dit boek heel erg sterk, vandaar dat ik het ook niet kon wegleggen. Dit is echt één van de allerbeste boeken van Nederlandse bodem voor jongeren. Het zal in je hoofd blijven hangen!

  • Corinne Drescher says:

   een boek die ik aanraad aan 1e en 2e jaars VO. Goed in elkaar gezet. Spannend, maar wel een beetje suf dat een meisje echt zoveel doet voor een zogenaamde beste vriendin. # just a story

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *